Naturbruksprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med växter, djur, mark, vatten eller skog. Du utvecklar din förmåga att bruka naturen. Du får större förståelse för naturens mångfald och hur olika verksamheter påverkar naturen. Du lär dig också biologi, ekologi, teknik och ekonomi. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

 

OM SKOLAN

Berga är gymnasiet för dig som är intresserad av hästar, hästsjukvård eller lantbruk! Du går en praktisk utbildning som ger dig en yrkesexamen eller en mer teoretisk utbildning som ger dig  högskolebehörighet. Vi erbjuder även Naturbruksprogrammet med natur- eller samhällsvetenskaplig profil men även Programinriktat val och Yrkesintroduktion.

Du får möjlighet att:
- tävla med skolans hästar i hoppning, dressyr eller trav
- lära dig hantera maskiner och djur på en riktig gård
- ta hästskötarexamen, traktorkort och jägarexamen
- bo på vårt internat och inackordera din häst i elevstall

Vad lär jag mig på inriktningen?

På inriktningen Hästhållning lär du dig om hästen som biologisk varelse, dess beteende och samspelet mellan häst och människa. Inriktningen ger till exempel möjlighet att arbeta som hästskötare med inriktning mot ridning eller trav.

Exempel på yrkesutgångar

-

70 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från