Handels- och administrationsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med handel, administration och kommunikation. Du lär dig om försäljning, inköp, varuflöden, logistik, marknadsföring, produkter, branscher och affärsutveckling. Du lär dig administrativt och organisatoriskt arbete inom företag och offentlig förvaltning, ekonomiuppföljning, kommunikation, kundservice, konferens- och receptionsarbete. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

 

OM SKOLAN

Skolan är centralt belägen på Stora Nygatan i Gamla stan och har idag ca 650 elever. Det eleverna uppskattar mest med skolan är de engagerade lärarna, det effektiva schemat, lokalerna med det centrala läget och att de får möjlighet att vara med och påverka sin utbildning.Skolan satsar stort på Ung Företagsamhet (UF) och blev 2018 utsedd till ‘Årets UF-skola’. Skolans utbildningsmodell ‘Träning för verkligheten’ är skapad för att träna eleverna inför högre studier och yrkesliv. Inom samtliga program finns samarbeten med universitet och näringsliv, och elever får arbeta med verklighetsbaserade case. 

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen handel och service ska ge fördjupade kunskaper för arbete inom detalj- och partihandel. Inriktningen kan leda till arbete inom till exempel försäljning och marknadsföring, butikskommunikation, butiksledning, inköp och logistik eller kundservice.

Exempel på yrkesutgångar

Butikskommunikatör/merchandiser, Butikssäljare, Företagssäljar, Handlare, Inköpare, Ledare i butik, Logistiker, Marknadsförare, Näthandlare, Speditör, Varumottagare "

47 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från