El- och energiprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med elinstallationer, system för automatiserad produktion, energi-, miljö- och vattenteknik eller datorer och kommunikation. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten. Du lär dig också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur. Du studerar säkerhetsfrågor som standarder och informationssäkerhet. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

JÄRFÄLLA GYMNASIUM FÖR DIG

Stora valmöjligheter, hög kvalitet, samarbete med företag och högskolor. Branchrekommenderade yrkesutbildningar, spets inom Bild & formgivning, en tvärvetenskaplig klass inom natur-sam, praktik inom socialt arbete och mycket mer!
Vi finns nära Jakobsbergs Centrum som du når med pendeltåg eller buss, 21 minuter från Stockholm central. I fräscha lokaler med en lugn och trygg miljö rymmer skolan ca 1200 elever som läser något av våra studieförberedande program, yrkesprogram, introduktionsprogram eller följer gymnasiesärskolans studieplan i ett campus-liknande område. För dig som är aktiv idrottsutövare finns ett särskilt upplägg utarbetat.

Här får du vara den du är - och blir uppskattad för det!

Läs mer på vår hemsida https://jarfallagymnasium.se

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen dator- och kommunikationsteknik ska ge kunskaper i att yrkesmässigt installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem samt kunskaper om informationssäkerhet. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att arbeta med system för presentation av data, bild, ljud och interaktiva tekniker. Inriktningen kan leda till yrken som till exempel nätverkstekniker, teknisk säljare, supporttekniker och servicetekniker.

Exempel på yrkesutgångar

Elektronikproduktionstekniker, Hemservicetekniker, Nätverkstekniker

86 utbildningar

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Distributionselektriker)

  Alléskolan, HallsbergExtern skola

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Eldistribution)

  Birger Sjöberggymnasiet, VänersborgExtern skola

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Eldistributionsteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetEnergiteknik (riksrekryterande) (Vattenkraftteknik)

  Bokenskolan, JokkmokkExtern skola

 • El- och energiprogrammetElteknik (riksrekryterande) (Järnvägsteknik)

  Brinellgymnasiet, NässjöExtern skola

 • ...
karta-google
minuters restid från