Restaurang- och livsmedelsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta praktiskt i yrken kring måltiden nära kunder och gäster på t.ex. restaurang, bageri eller butik. Du lär dig om traditionella och moderna hantverksmässiga metoder, livsmedelsproduktion, matlagning, servering, måltiden som helhet, försäljning, service, hygien, näringslära, specialkoster och alkoholservering. Du lär dig om planering, organisering, ekonomi och företagande. Du utvecklar din förmåga att bemöta kunder och ge service. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Grillska Gymnasiet är en skola för dig som vill göra skillnad i samhället. Vi erbjuder Ekonomi och Restaurang & Livsmedel. På Grillska har vi ett aktivt arbete med samhällsengagemang för att ge dig möjlighet att göra skillnad. Här får du arbeta i längre sammanhållna pass med verklighetsbaserat och värdeskapande lärande, t ex i samarbete med företag och organisationer. Vi jobbar för att stärka elevernas tro på sig själva och på sin egen förmåga, bland annat genom motivation och hälsa. Grillska Gymnasiet drivs av Stadsmissionens Skolstiftelse och är en friskola utan vinstuttag.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen kök och servering ska ge kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen. Inriktningen kan till exempel leda till yrken som kock, kallskänka, servitris eller servitör.

Exempel på yrkesutgångar

Kock, servitris eller servitör

35 utbildningar

karta-google
minuters restid från