Vård- och omsorgsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer som har funktionsnedsättning. Du lär dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på Skolverkets webbplats, utbildningsguiden.se

OM SKOLAN

En skola byggd av kunskap, vetenskap och gemenskap

Kungsholmens västra gymnasium är en centralt belägen plats för kunskap, vetenskap och gemenskap med elever från hela Storstockholm.

Du kan läsa på något av våra teoretiska program; naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap med bioteknik som fördjupning, samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning samhällsvetenskap med juridik som fördjupning samt samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap. Här hittar du även Sveriges största vård- och omsorgsprogram som leder till yrkesexamen och högskolebehörighet. Genom att arbeta nära universitet, högskolor och företag erbjuder vi dig ett bra utbud av fördjupningskurser, spännande nätverk och den senaste pedagogiken.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Vård- och omsorgsprogrammet har inga inriktningar.

Exempel på yrkesutgångar

Funktionshinderområdet, Hälso- och sjukvård, Psykiatri, Äldreomsorg

38 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från