Fordons- och transportprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med olika fordon och transporter eller med godshantering. Du lär dig om fordons funktion och konstruktion och hur du diagnostiserar, reparerar och utför service på fordon. Du lär dig hur man transporterar gods eller personer och hanterar gods på lager och i terminaler. Du lär dig också att använda datorer och olika datasystem. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Roligt och på riktigt! Våra fräscha lokaler ligger vid Liljeholmen och har med klassrum även djurrum och stylistsalonger. Här går 700 elever och de beskriver skolan som både trygg och hemtrevlig, precis som en skola ska vara. Hos oss finns praktiska utbildningar som leder till riktiga jobb. Med en utbildning från oss lär du dig för framtiden, oavsett om du vill börja jobba eller plugga vidare efter gymnasiet! Hos oss kan du även läsa till Samhällsvetenskaplig eller Naturvetenskaplig behörighet.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen personbil ska ge kunskaper inom diagnostik, reparation och service av lätta fordon. Inriktningen kan leda till arbete som personbilsmekaniker.

Exempel på yrkesutgångar

Personbilsmekaniker

76 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från