Vård- och omsorgsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer som har funktionsnedsättning. Du lär dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på Skolverkets webbplats, utbildningsguiden.se

OM SKOLAN

Consensum Sollentuna erbjuder utbildning inom Vård och omsorg som en god bas att bygga vidare på oavsett om du vill ha jobb direkt efter studenten eller satsar på att läsa vidare på högskola. Skolan erbjuder Vård- och omsorgsprogrammet med en högskoleförberedande inriktning och fördjupningar inom antingen Akutsjukvård eller Hälsa & Beteendevetenskap. Vi är en certifierad skola inom Vård- och omsorgscollege Region Stockholm, ett nätverk mellan utbildare och arbetsgivare inom vården som ska verka för god kvalitet. 

 

Consensum i Sollentuna är en liten skola med fokus på trygghet och studieglädje. Vi arbetar med heltidsmentorer som hjälper eleverna och stöttar dem i sina studier. På Consensum får du ett matkort som fungerar hos våra samarbetspartners i Sollentuna centrum, och skolan samarbetar med Friskis & Svettis inom idrotten.  I årskurs tre har du möjlighet att göra din sista praktik på ett sjukhus i Tanzania som vi samarbetar med.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Vård- och omsorgsprogrammet har inga inriktningar.

Exempel på yrkesutgångar

Funktionshinderområdet, Hälso- och sjukvård, Psykiatri, Äldreomsorg

38 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från