Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar. Du får kunskap om hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt. Du lär dig om branschens olika yrken och arbetsprocesser. På programmet läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom Yrkeshögskolan. Du kan också välja att läsa extra kurser för att studera vidare på högskolan.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Distra Gymnasium

Välkommen till Distra! Vi är en gymnasieskola som har specialiserat oss på yrkesutbildningar.

Distra är en gymnasieskola med cirka 230 elever. Skolan är branschrekommenderad inom bygg samt erbjuder en ceritiferad handelsutbildning av Handelsrådet.

Skolans profil består av mindre undervisningsgrupper, hög lärartäthet och koncentrerade skoldagar som startar 09.00 och slutar 15.00. Man har två ämnen per dag.

Under årskurs 2 och 3 erbjuder skolan samtliga program i lärlingsform.

Vad lär jag mig på inriktningen?

Inriktningen husbyggnad ska ge kunskaper i nybyggnation, renovering och ombyggnation av bostäder och lokaler samt även av broar och andra anläggningskonstruktioner.

Exempel på yrkesutgångar

Betongarbetare, Glastekniker, Golvläggare, Håltagare, Murare, Plattsättare, Stenmontör, Ställningsbyggare, Takmontör, Träarbetare, Undertaksmontör

84 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från