Introduktionsprogram, IM
Om du inte är behörig till ett nationellt program har du rätt att gå ett introduktionsprogram. Vilket program du kan gå beror bland annat på vad du har för mål med din utbildning på programmet. Ett alternativ till att gå ett introduktionsprogram är att gå kvar upp till två år till i grundskolan för att bli behörig.

Det finns fyra olika program: 

Programinriktat val
Yrkesintroduktion
Individuellt alternativ
Språkintroduktion

Inget av programmen ger examen utan tanken är att de ska leda vidare till ett nationellt program eller till arbete. Utbildningen är på heltid och innehållet i utbildningen kommer att bestämmas i en individuell studieplan. Efter utbildningen får du ett gymnasieintyg. För att du ska få hjälp med att ta reda på vilket program som passar bäst för dig kan du prata med en studie- och yrkesvägledare på din skola.

Se film och läs mer om programmet på utbildningsguiden.skolverket.se

OM SKOLAN

Vårt gymnasium i Stockholm ligger i Johannesfred, ca 100 meter från Tvärbanans station med samma namn. Vårt eget kafé och uppehållsrum är det första du möter när du kommer förbi vår bemannade reception. Lokalerna är rymliga, bygg- och personbils samt MC-hallarna är modernt inredda med den senaste tekniken. Vi har ett helt nytt rum fyllt av körsimulatorer och på körgården står sex stycken tunga fordon ämnat för våra transportelever. Klassrummen är stora och rymliga och även de modernt inredda.

Hos oss kan du utbilda dig på: 

  • fordons- och transportprogrammet med inriktningarna personbil, MC eller transport
  • bygg- och anläggningsprogrammet med inriktningarna husbyggnad eller mark och anläggning.

Bergstrands utbildningar startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass.

På Bergstrands utbildningar ser vi hur många elever får jobberbjudanden redan under sin praktik. Vi ser också hur skoltrötta elever får en nytändning och uppnår goda studieresultat.

Vår första skola startade 2006 och låg där idag Mall of Scandinavia ligger. Idag bedriver vi utbildning i Stockholms och Uppsala län på sex olika platser.

Vår vision

Vi är Sveriges ledande utbildare för människor på deras väg mot viktiga jobb genom att vi ständigt utmanar den traditionella synen på pedagogik och metoder, och alltid sätter individen i centrum.

Varmt välkommen till Bergstrands

Vad lär jag mig på inriktningen?

Programinriktat val är för dig som vill få en utbildning inriktad mot ett visst nationellt program och sedan så snart som möjligt kunna antas till det programmet. Det kan vara både ett yrkesprogram eller ett högskoleförberedande program. För att vara behörig till programmet krävs lägst betyg E i ämnet svenska eller svenska som andraspråk samt 5 andra ämnen. 1 av dessa 5 ämnen måste vara engelska eller matematik. Dessutom ska du vara obehörig till det nationella program som det programinriktade valet vänder sig mot.

Exempel på yrkesutgångar

Introduktionsprogram har inga exempel på yrkesutgångar.

689 utbildningar

  • ...
karta-google
minuters restid från