Individuella val

Praktiska Gymnasiet Nykvarn erbjuder inga individuella val inför år 1

Språk

Praktiska Gymnasiet Nykvarn erbjuder inga språk inför år 1

Instrument

Praktiska Gymnasiet Nykvarn erbjuder inga instrument

Profil

Praktiska Gymnasiet Nykvarn har ingen särskild profil

OM SKOLAN

Vill du gå en yrkesutbildning med god vägledning och APL-platser där du får utvecklas, då har du kommit rätt! Välkommen till Praktiska Gymnasiet Nykvarn! 

Vi är en skola där elever syns och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.Vi har engagerade lärare som ser varje individ, och har en god och fin relation till sina elever. Gemenskapen är viktig på vår skola. Därför anordnar vi gemensamma aktiviteter vid skolstarten och under hela läsåret. Det ger en god stämning och bra sammanhållning mellan våra elever och lärare. 

Praktiska Gymnasiets värdegrund vilar på värdeorden ambition, kraft och glöd. Vi arbetar efter dessa ord både i och utanför klassrummen, och det gör att våra elever trivs hos oss och vill stanna. 

I vår undervisning använder vi oss av Chromebooks, där du som elev har tillgång till inläsnings- tjänst, stavningsprogram och talsyntes. 

Våra utbildningar genererar arbete efter avslutade studier och de flesta av våra elever har jobb direkt efter studenten. Du kan välja att läsa som gymnasielärling och gör då ungefär hälften av din   skoltid på en APL-plats. Det ger dig ännu bättre förutsättningar att lära dig ditt yrke. Som lärling får du även 1000 kr extra i månaden av CSN. Du kan också välja att läsa in högskolebehörighet om du vill kunna plugga vidare efter gymnasiet. 

Om du är intresserad av eget företagande finns det möjlighet till att starta UF-företag. 

Skolan ligger på Norra Bruksgatan och det tar endast 25 minuter med buss till Södertälje centrum. 

karta-google
minuters restid från